top of page

LETS TALK SAILS! 

 3Di, פנלים או למינציה? דקרון, קרבון, או ארמיד? 

מפרשים הם המנוע השני של הסירה, רובנו מבלים את מרבית הזמן בהפלגה על מפרשים, אבל מבינים מעט מידי במשמעויות של סוגי המפרשים השונים ואיך הם יכולים להשפיע על אופי ההפלגה שלכם. החלטנו פעם אחת ולתמיד לעשות סדר במושגי היסוד, הטכנולוגיות והחומרים ביצירת המפרשים. כדי שתבינו איך המפרשים בנוים  ומה האפשרויות השונות ברכישת מערך המפרשים הבא שלכם.

מפרשי  NORTH SAILS מתחלקים לשלוש קבוצות עיקריות: 

מפרשי פנלים רגילים - NPC, מפרשי פנלים בלמינציה - NPL ומפרשי 3Di - שיטת ייצור בלעדית והמתקדמת בעולם. נרחיב מעט על כל קבוצה:  

מפרשי פנלים: 

שיטת הייצור המקובלת היום בכל העולם ליצירת מפרשים על ידי חיבור פנלים של אריגי בד ליצירת מפרש אחד שלם. המפרשים נבדלים ביניהם בסיבי האריג, שיטות הגימור, תוכנית ומבנה המפרש. מפרשי הפנלים מתחלקים למפרשים רגילים ה- NPC ולמפרשי למינציה ה- NPL

מפרשי  NPC -פנלים מאריגי פוליאסטר:

סדרת המפרשים שדרכה הפרמידה מתחילה ב NORTH, עשויה פנלים של אריגי פוליאסטר ייחודיים שפותחו על ידי NORTH SAILS והם נהדרים לעמידות גבוהה. האריגים השונים מהונדסים בצורה מדויקת לצרכי המפרשים השונים ומספקים שילוב נהדר של עמידות מעולה ותכונות של מפרש שאפשר לחסות איתו לא מעט מיילים!

מפרשי ה- NPC מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות: 

NPC - CROSS CUT - הסדרה ההתחלתית של מפרשי דקרון שנועדה למפרש NORTH SAILS מעולה בתקציב אופטימלי.

NPC - RADIAN - הסדרה המתקדמת יותר של מפרשי פוליאסטר, בה המפרש נבנה בקונסטרוקציה ראדיאלית, עם סוג בד שונה לחלוטין מה NPC CROSS CUT - השינוי בגדול זה שבRADIAN בו גם השתי וגם הערב דרוכים בצורה סימטרים, ואז בעצם אפשר לבנות את המפרש בצורה ראדיאלית מה שנועד לחזק את צורת המפרש ולשמור עליה לאורך זמן בעמידות גבוה יותר, פחות מתיחות ורמת ביצועים גבוהה יותר - מושלם!

צילום מסך 2022-11-30 105106.png

מפרשי ה - NPL - פנלים בלימנציה:

סדרת מפרשי פנלים העשויה מחומרים מתקדמים יותר כמו ארמיד וסיבי קרבון בגימור למניציה - ציפוי דבק בחום המתבצע בעזרת מכונות הלמינציה המתקדמות ביותר בעולם שפותחו ויוצרו באופן ייחודי עבור NORTH SAILS.  גימור למינציה מאפשר שימוש מופחת בדבקים ביצירת המפרש והתוצאה היא משקל נמוך ועמידות גבוה יותר ביחס למפרשי ה- NPC.  מפרשי ה- NPL מתחלקים גם הם לשתי קבוצות עיקריות: 

NPL TOUR - מפרשי קרוזינג מעולים, שבנוים מסיבי אראמיד, דיינמה או קארבון,  כולם בנוים בקונסטרוקציה ראדיאלית, לכל סיב יש את הייתרונות שלו, והבחירת מפרש הינה נגזרת של הסוג שימוש במפרש....כך ששיחה פתוחה עם הבעלים, תכתיב את בחירת המפרש.

הייתרון הגדול של סדרת ה NPL TOUR, זה אורך חיים משופר, וכמובן שיפור דרמטי בביצועים.

למי זה מתאים?  לכל אחד שאוהב להפליג חד בקדמית, שנהנה מהשייט וההפלגה על המפרשים, ובעיקר לאלה שחולמים להפליג הרבה מיילים(: 

NPL SPORTS - מפרשים לשייט תחרותי, הם בנוים מפחות שכבות מסדרת ה TOUR, אבל מבוססים על אותם סיבים שהם לא מתיחים.

מאד קלי משקל, לא מתיחים וניצחו לא מעט תחרויות מסביב לעולם - מוגדרים כבחירה קלה ונכונה לכל אחד שרוצה לפרוץ את קו הזינוק ולהאיץ מהר!

צילום מסך 2022-11-30 105942.png
צילום מסך 2022-11-30 110003.png

מפרשי 3Di

טכנולוגיית ייצור מפרשים חדשה, פורצת דרך ובלעדית של NORTH SAILS .

הייתרון שהטכנולוגיה מייצרת, זה היכולת לחשב את העומסים שעוברים בתוך המפרש, ולהנדס את הסיבים לפי העומסים שמופעלים על המפרש - הדבר הזה מייצר מפרשים פחות מתיחים (מפליגים מהר יותר) ושיש להם אורך חיים ארוך יותר מכל מפרש אחר.

רק שתבינו, במידה ובונים מפרש 3Di מסיבי פוליאסטר, בגלל הצורה שבה אפשר להנדס את הסיבים ולהניח אותם, הוא יהיה פחות מתיח ממפרש שבנוי מטכנולוגיות אחרות אפילו אם הם יבנו מקארבון.

התהליך תכנון מאד מעניין, והוא זהה בדיוק במפרש 3Di שלך, ובמפרש 3Di שבונים ל Americans cup.

ראשית מתחיל הליך התכנון, מיד שהמפרש מוכן לייצור,יוצקים אותו על שולחן, והשולחן עצמו משנה את השייפ שלו לפי הדיזיין שהמפרש מתוכנן להיות.

המפרש עצמו עשוי שכבות (מפרש של סירה בגודל 40 פיט יכול להגיע לעד 70 שכבות!) כל שכבה מניחים בזוית שונה, כך שתהיה תמיכה מלאה לעומסים השונים שזזים במפרש.

כך מתקבל מפרש בתכנון מדוייק, חזק יותר ושלא מתעוות תחת עומס. יכולות תכנון ושליטה בתכונות המפרש ברמה כזו לא קיימת באף שיטת ייצור מפרשים אחרת.  

TP52 Head On.png
צילום מסך 2022-11-30 111516.png
TapeExplode (1)_edited.jpg

לאחר שלב התכנון, רובוט מניח את השכבות באופן מדויק על שולחן התבנית שהותאם בדיוק לצורת המפרש הרצויה. לאחר מכן, לסגירת המפרש וקיבוע הצורה, מוזרם דבק ייחודי שסוגר את המפרש בתהליך של ואקום וחום. 

התוצאה הסופית היא מפרש מושלם, שהונדס בדיוק לפי העומסים בסירה שלך ומקרין את קצה הטכנולוגיה העולמית ישר לתוך הסירה שלך.

 

בטכנולוגיית 3Di ניתן להשתמש בסוגי סיבים שונים מתוך מגוון רחב של אפשרויות, שלכל אחד תכונות שונות ויתרונות אחרים. כך ניתן להתאים מפרשים בטכנולוגיה זו לכל סירה ולכל צורך.

צילום מסך 2022-11-30 111238.png
צילום מסך 2022-11-30 112337.png

מפרשי ה- 3Di מתחלקים לקבוצות לפי שימוש: 

מפרשי RAW - מפרשי PERFORMANCE - בדיוק כמו שמפליגים ב AMERICANS CYP.

מפרשי OCEAN - שנועדו לעמידות גבוהה ולאורך זמן בתנאי מגוונים, ויהיו המפרשים הטובים ביותר להפליג מישראל לקפריסין, או בקלות מסביב לעולם.

מפרשי ENDURANCE - שהם למעשה ממש באמצע בין ה RAW ל OCEAN, מושלמים לתחרויות וקרוזינג, לשייטים שלא רוצים להחזיק כמה סטים של מפרשים, ורוצים אחד שמתאים להכל - 3Di ENDURACE זה המפרשים שלכם.

בתוך כל קבוצת מפרשים,OCEAN ,RAW ו ENDURANCE , ניתן לבחור מבין כמה קבוצות חומרים המרכיבים את המפרש (סוגי הסיבים) שלכל סיב תכונות אחרות וכמובן מחיר שונה כך שעדיין ניתן להנות מטכנולוגיית 3Di גם עם סיבים פחות מורכבים ויותר נגישים במחיר.

צילום מסך 2022-11-30 112724.png
צילום מסך 2022-11-30 112716.png
צילום מסך 2022-11-30 112655.png

רוצים להכיר קצת יותר את תהליך הבנייה של מפרשי 3Di, מוזמנים לצפות בסרטון ההסבר של NORTH SAILS

Let's talk sails!
Provide your details below, and we'll get right back to you with the information you need!

bottom of page